„Campania Globală pentru Educație” 2020

       În perioada 07- 13 decembrie 2020 s-a desfășurat la nivel global, și implicit în țara noastră, Campania Globală pentru Educație cu  sloganul Mandat pentru educație”, sub egida Asocialției Salvați Copiii. Scopul acestei campanii este acela de a atrage atenția tuturor factorilor de decizie asupra nevoii de a plasa drepturile copilului, în general, și dreptul la educație, în mod special, în centrul preocupărilor și acțiunilor strategice.

      În acest context cadrele didactice din școala noastră au pregătit și promovat o serie de materiale, cu grad diferit de dificultate, în care au abordat diferite tematici:

  • Drepturile copilului
  • Cum mă afectează școala online? (suport emoțional pentru toți factorii educaționali)
  • Siguranța navigării pe internet
  • Emoțiile ,de ce mă copleșesc?
  • Un copil informat, este un copil protejat!

         

      Este foarte important să cunoaștem și să acceptăm faptul că și copiii au drepturi, și că fiecare membru  al societății, indiferent de calitatea sa, are datoria de a le respecta și de a-i proteja pe copii.

       De noi toți depinde educația copiilor, de modul în care aceștia vor crește și se vor dezvolta. Este bine să le explicăm că pe lângă drepturi au și responsabilități ce derivă din acestea. Pentru a fi respectat, trebuie să respecți! Pentru acest lucru este necesar să le oferim modele, să le dăm posibilitatea să experimenteze, să cunoască, să înțeleagă ce se întâmplă cu ei și în jurul lor.

      Să-i protejăm explicându-le ce este bine și ce este rău, cum să se comporte în anumite situații, cum să se apere în fața unor posibile abuzuri.

 

 

Campania Globală pentru Educațievizualizează/descarcă prezentarea ppt.

Fiecare copil merită să fie fericit! – vizualizează/descarcă documentul

Un copil informat este un copil protejat!vizualizează/descarcă documentul

Drepturile și îndatoririle copiilor – vizualizează/descarcă documentul