Proiectul “Educaţia muzeală”

Arheologie experimentală, arta neolitică

Acest proiect s-a desfășurat în colaborare cu Muzeul de Istorie Brașov. Profesorii îndrumători au fost informați cu privire al Arta neolitică, le-au fost distribuite mape cu materiale informative, CD-uri, imagini și postere ale obiectelor care au fost descoperite și aparțin acestei perioade, s-au purtat discuții despre tehnica de lucru, instrumentele care pot fi folosite și culorile care predomină în obiectele decorative și podoabele din era neolitică.

Copiii au vizitat Muzeul de istorie și au lucrat împreună cu profesorii implicați în acest proiect la podoabe din lut și alte materiale pictate. Lucrările copiilor au fost selectate și expuse în cadrul Centrului Județean de Resurse de Asistență Educațională, iar copiii au fost premiați într-un cadru festiv.

 Proiectul  « Sanctuare și locuințe dacice în viziunea copiilor».

Copiii din școala noastră, alături de elevi din alte 6 școli brașovene au participat la proiectul inițiat de către Muzeul Județean de Istorie Brașov « Sanctuare și locuințe dacice în viziunea copiilor».

Muzeul a pus la dispoziție suportul științific pentru proiect ( mape cu extrase din bibliografia de specialitate, imagini cu reconstituiri de locuințe și sanctuare dacice, prezentări power- point, pe baza cărora au avut loc în școli ateliere de confecționare de machete, desen și pirogravuri).

Proiectul a fost finalizat cu o expoziție desfășurată la Casa Sfatului, unde copiii au participat alături de profesorii îndrumători.