Bucuria sărbătorilor de primăvară

PROIECT EDUCATIV “BUCURIA SĂRBĂTORILOR DE PRIMĂVARĂ”

Proiectul educativ “ Bucuria sărbătorilor de primăvară”, realizat la nivelul clasei a VIII-a B, a oferit copiilor prilejul de a întâmpina prima zi de primăvară cu încântare şi bucurie, de a închina un gând frumos celor mai dragi fiinţe, mamele, de a-şi consolida cunoştinţele pe care le deţin legat de sărbătoarea Paştelui şi de a dobândi altele privind obiceiurile specifice acestei sărbători creştine.

Prin diversele activităţi practice în care au fost implicaţi elevii ( desen, pictură, realizare de colaje, confecţionare de mărţişoare şi felicitări, încondeiere de ouă etc. ) s-a creat mediul propice experimentării de noi deprinderi şi capacităţi, consolidării celor existente şi, în acelaşi timp, conştientizării datoriei fiecărui individ de a păstra şi cinsti tradiţiile străbune.
Teme: “1 Martie“, “8 Martie“, “Sărbătoarea Sfintelor Paşte

PROIECT EDUCAŢIONAL „EDUCAŢIA PENTRU SĂNĂTATE- IGIENA MÂINILOR”

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de patru săptămâni, în luna octombrie 2010.   S-a desfășurat cu elevi de clasa a V-a.

Am urmărit prin acest proiect educaţional  promovarea cunoştinţelor corecte privind diferite aspecte ale sănătăţii şi formarea de atitudini şi deprinderi indispensabile unui comportament responsabil şi sănătos, de formare a unui stil de viaţă sănătos.

Tipurile de activități în care au fost implicați copiii: activități senzoriomotorii și motorii ( jocuri senzoriale cu săpunul, apa, hârtie și prosopul…), activități matematice( măsurări cu diverse recipiente, estimări…), activități artistice (Desene cu săpunul, conturarea palmelor, pictură digitală…), activități  științifice (diverse experimente simple cu apa și săpunul).